Ana P

Bona tarda,

Crec que fa més d’un any (no recordo bé la data), vaig venir a una primera visita amb el Dr. Umbert. El motiu de la consulta era un prurit ano-genital molt, molt intens, el qual després de 3 anys d’evolució, molts tractaments i consultes a diferents metges (i a diferents països!) no millorava i se’n desconeixia el motiu.

Com que la meva mútua no incloia els serveis del Dr. Umbert, no vaig poder tornar, ja que les visites i proves que havia demanat no les podia pagar de la meva butxaca. De totes maneres, em va dir que estava bastant segur de que el motiu del prurit era algun problema a l’esquena. Sincerament, m’ho vaig prendre amb una mica d’escepticisme, igual que el dermatòleg que em portava en aquell moment, així que durant un temps se’m va oblidar la idea. Jo, per la meva banda, continuava buscant articles d’estudis científics sobre el tema, i un dia vaig trobar un que em va recordar la idea que m’havia comentat el Dr. Umbert. L’enllaç a l’article és el següent: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0190962204015543

Recordo que, aquell dia, a l’arribar a casa, vaig fer un senzill exercici per estirar l’esquena (la columna): estirar-me a terra intentant que cada vèrtebra toqui el terra. Al dia següent, havia millorat una mica, però com que la cosa anava una mica “a dies”, no li vaig fer gaire cas, però vaig continuar fent els exercicis. Després de dos o tres dies de fer aquest exercici dos o tres cops al dia, el prurit em va disminuir en un 75%. Crec que poques persones s’imaginen el que això em va comportar: deixar de dormir amb gel, poder tornar a fer esport, caminar normalment sense picor, deixar de sentir que “m’ho estava imaginant”… deixar de pensar que abans em moriria que viure així tota la vida!
Vaig anar a una primera visita amb la Dra. Olaru, quiropràctica que ell em va recomanar, però no vaig poder començar cap tractament perquè em vaig mudar a Anglaterra, on visc de moment.

Actualment, faig els exercicis d’esquena cada dia. Si algun dia no els faig, o estic moltes hores de peu o asseguda en una posició incòmoda per l’esquena, noto que el prurit torna, la qual cosa ara té sentit. Encara utilitzo la crema Protopic de tant en tant, però la meva qualitat de vida en aquest aspecte ha millorat en un 90%.

Només volia confirmar al Dr. Umbert que la seva hipòtesi era certa, i agraïr-li la idea. Espero que facin la màxima difusió possible sobre aquest tema per a què molts metges no considerin els seus pacients “causes perdudes”; hi ha tants dermatòlegs que s’han sorprès quan els hi ho he explicat…

Moltes gràcies i espero que puguin continuar ajudant a molts pacients.

Informamos a nuestros pacientes que, dependiendo del día y hora, las consultas se realizan en dos centros diferentes (Clínica Corachán o Centro Can Rabia). Por favor, revisen el SMS de confirmación donde se les indica dónde deben acudir a visitarse.

¡Llámanos!
Cómo llegar